Dit is vader!

In de keuken schuif ik aan tafel aan.  Meneer van bijna 90 jaar is overleden en samen met zijn vrouw en twee dochters bespreek ik hoe de uitvaart eruit moet gaan zien. Uit mijn tas haal ik een stapel boekjes met teksten en gedichten. Het gesprek kabbelt en ineens zegt mevrouw, met een boekje open in haar hand: dit is vader! Ze heeft een gedicht gevonden dat helemaal past bij haar man. Dit gedicht moet het zijn: dat is mooi: we hebben gelijk een prachtige lezing te pakken!

Juist in tijden van grote emotie kan het fijn zijn dat je voorganger teksten en afbeeldingen bij zich heeft. Uitingen die vaak zijn gemaakt door anderen in ongeveer dezelfde omstandigheden. Uitingen die daardoor veel herkenning kunnen oproepen en helpend zijn in het proces en tijdens de uitvaart. 

Waar ik je bij kan ondersteunen

Verliesbegeleider
Vertrouwenspersoon

Bijzondere boeken

Boeken kunnen tot steun zijn en zelfs inzicht geven in het proces wat aan het sterven vooraf gaat. Er zijn diverse boeken die kunnen bijdragen aan de verwerking, in elke fase.

Wil je een overzicht van boeken ontvangen? Laat dan je mailadres achter en je ontvangt een lijst met boeken. (het mailadres wordt niet bewaard)

Wat klanten zeggen